Informatii utile

Biletul de avion este documentul de calatorie prin care un pasager al carui nume este trecut pe bilet poate justifica existenta unei rute, a unor date de calatorie, a unui numar de bilet sau a unui cod de confirmare pe baza carora va putea sa calatoreasca.
Biletele de avion sunt de mai multe tipuri. Atunci cand calatoriti asigurati-va ca alegeti acel tip de bilet care se potriveste cel mai bine cerintelor dumneavoastra.
Biletele de avion pot avea urmatoarele diferente:

1.Valabilitatea
Biletele de avion pot fi valabile de la o perioada minim de 15 zile, 1 luna, 3 luni pana la 1 an.
Insa exista si  bilete de avion „deschise”, ceea ce presupune ca  se rezerva numai drumul de tur spre destinatie, pentru retur nefiind nevoie sa va alegeti o data fixa.  Data de retur va ramane deschisa pentru o anumita perioada de timp ( maxim 1 an). In aceasta perioada de timp, dumneavoastra puteti rezerva returul pe orice data doriti, insa cu conditia sa existe locuri in clasa de rezervare existenta pe biletul deja achizitionat, altfel, veti fi nevoit sa achitati diferenta de tarif. Rezervarea biletului de retur se poate face direct la agentia Simplicity de la care ati achizitionat biletul respectiv ori direct la compania aeriana cu care calatoriti.

2.Tipuri de bilete
Exista bilete de avion dus-intors (round trip) sau bilete doar dus (one way). E recomandabil sa verificati ambele tipuri de bilete pentru a vedea cum este mai convenabil din punct de vedere financiar. Exista companii aeriene ce nu incurajeaza calatoriile doar dus si atunci este mult mai ieftin sa luati bilet dus intors chiar daca dumneavoastra nu veti folosi returul, ori exista companii ce detin tarife avantajoase pentru biletele doar dus.

a) Bilete electronice – se emit direct in baza de date a companiei aeriene, astfel pasagerul are nevoie doar de un act de identitate pentru a se imbarca; se pot trimite pe e-mail impreuna cu seria biletului, si sunt recomandate pentru calatorii inspre Romania; pasagerii pot verifica pe baza seriei de bilet itinerariul pe www.checkmytrip.net sau www.mytripandmore.com

b) Bilete low cost – companiile low cost nu permit rezervari, biletul trebuie cumparat pe loc. Pentru imbarcare este necesar codul de confirmare pe care il primiti in momentul cumpararii biletului. Preturile la companiile low cost se pot modifica de la o ora la alta, tocmai din cauza faptului ca nu se poate bloca locul.

3. Clasa de rezervare
Exista 3 clase de calatorie distincte: economic, business si first class. Fiecare clasa de rezervare are subclasele ei, si de aceea adeseori veti intalni tarife diferite la aceeasi clasa de rezervare ( de exemplu la clasa economic puteti intalni un tarif de 90 euro, 130 euro sau chiar si 200 euro). In functie de clasa aleasa, exista si o data limita pentru emiterea biletului. Exista bilete care pot fi emise dupa mai mult timp de la efectuarea rezervarii (3 zile, 7 zile, 1 luna, 2 luni) dar exista si bilete la tarife promotionale care cer emiterea la momentul rezervarii.

4. Rezervare
Pentru a face rezervare e nevoie numai de numele complet al pasagerului ( Nume/prenume). Odata rezervarea intocmita numele pasagerului nu se poate modifica. Se permit maxim 3 litere diferenta fata de numele din pasaport si pentru calatorii in Europa este suficient un singur prenume. Rezervarea nu obliga clientul in niciun fel si nu costa nimic, se poate anula fara probleme cu recomandarea sa anuntati agentul de turism Simplicity de anulare. Perioada de valabilitate a unei rezervari este impusa de compania aeriana si daca in acel interval nu se emite biletul rezervarea se pierde. Perioada de valabilitate se anunta in momentul rezervarii, dar poate fi modificata de catre compania aeriana.

5. Tipuri de pasageri
Exista tipuri de pasageri care beneficiaza de reduceri sau tarife speciale din partea companiei aeriene pe baza varstei:
a) infanti (0 – 24 luni) – platesc numai aproximativ 10% din tariful adultului daca sunt tinuti in brate si aproximativ 67% din tariful adultului daca au loc;
b) copii (2 – 11 ani impliniti) – varsta maxima depinde de conditiile companiei aeriene si platesc aproximativ  67% din tariful adultului; copiii care calatoresc neinsotiti platescin general tariful integral; la ofertele speciale nu se accorda reduceri pentru copii;
c) tinerii ( 2 – 24/25 ani impliniti) – varsta maxima depinde de conditiile companiei aeriene si au tarife speciale, de obicei mai ieftine, cu valabilitate maxima 6 luni sau 1 an de zile si conditii de modificare avantajoase; unele se pot lasa cu returul deschis (open ticket);
d) seniori ( de la 55 sau 60 ani impliniti) – varsta minim depinde de companie, beneficiaza de tarife speciale, mai avantajoase ca pret, sedere maxima, conditii de modificare si anulare; deobicei se pot lasa deschise (open ticket ).

6. Tarif
Pretul unui bilet de avion este format din tarif si taxe de aeroport. Tarifele sunt sume fixe, in schimb taxele de aeroport sunt variabile depinzand de compania cu care se calatorest, aeroporturile in care se face escala, cursul valutar, pretul petrolului etc. Taxele de aerport se pot afla numai facand rezervare.

7. Posibilitatea schimbarii datei/rutei este una din cele mai frecvente probleme intampinate de catre pasageri
Se intampla fie sa doriti sa schimbati datele de calatorie inainte de inceperea acesteia, sau dupa, in situatia in care, odata ajunsi la destinatie, poate doriti sa petreceti mai mult timp acolo sau sa va intoarceti mai devreme. Unele bilete de avion ( biletele la tarife promotionale) nu permit niciun fel de modificari. Alte bilete de avion permit modificari/anulari, dar pentru aceasta se percep anumite penalizari, pe care le puteti afla la momentul rezervarii.  Va sfatuim sa va ganditi la acest aspect in momentul in care rezervati biletul si sa cititi regulile tarifului din sistemul online sau sa solicitati consultantilor agentiei de turism Simplicity sa va ofere toate detaliile legate de aceste posibilitati de schimbare/anulare.

8. Taxele de aeroport
Tariful unui bilet de avion este constituit din tariful de baza plus taxe de aeroport, care difera in functie de orasele prin care calatoriti si nu depind de compania aeriana. Acestea se achita la momentul emiterii biletului, si pot suferi modificari dese, de regula majorari Odata cumparat biletul de avion nici o modificare de taxe de aeroport nu va mai afecteaza.
Daca din diverse cauze nu mai puteti calatori si doriti rambursarea contravalorii biletului de avion, trebuie sa stiti ca taxa de combustibil nu se returneaza niciodata, si aceasta taxa este consistenta si  poate constitui chiar mai mult de jumatate din pretul platit pe bilet.

9. Imbarcare
Pasagerii trebuie sa se prezinte la imbarcare in aeroporturile internationale cu 2 ore inainte de decolare. Actele necesare sunt biletul de avion, act de identitate (pasaport sau carte de identitate), iar asigurarea medicala este optionala. Pentru conditii de calatorie vizitati site-ul www.mae.ro

Recomandam sa va informati asupra:
– Valabilitatea  maxima a biletului de avion
– Durata sederii minime la destinatie (exista bilete a caroro tarif minim presupune ca sederea sa destinatie sa cuprinda 1 weekend,  2 nopti sau 1 saptamana.. Daca doriti sa plecati luni si returul sa fie miercuri nu veti putea beneficia de bilet la tariful minim ci doar la un tarif mai scum;

– Posibilitatea schimbarii/anularii datei de calatorie si penalizarile aferente;
– Data limita pentru emiterea si plata biletului de avion;
– In cazul in care zborul dumneavoastra sufera intarzieri sau anulari, aveti dreptul la anumite compensatii din partea companiilor aeriene (vi se returneaza contravaloarea biletului sunteti reprogramati pe alta data de calatorie, ori sunteti rerutati e zborurile altei companii fara costuri suplimentare);
– Greutatea bagajelor de cala  poate sa difere in functie de ruta si de compania aeriana;
– Asigurarea de calatorie este optionala, insa extrem de avantajoasa, astfel ca va recomandam sa o aveti la dumneavoastra pe parcursul calatoriei.

Rezervari Hoteluri

De aici puteti alege si rezerva unitati de cazare din intreaga lume

Rezervari rent-a-car

Aici puteti rezerva autovehicule in tara si strainatate

Asigurari Medicale

Aici puteti verifica costurile si incheia asigurari medicale de calatorie

Abonare Newsletter

SimpliCity pe Facebook

Contact

 • Adresa agentiei Simplicity Piata Unirii nr. 6 Timisoara , 300085, Romania
 • Informatii de contact Telefon: 0256.22.22.99 Mobil: 0766.22.22.99, 0724.22.22.99 Fax: 0256.22.22.99 Email: office@simplicity.ro
 • Orar Luni - vineri 09.00 - 17.00 Sambata 10.00 - 14.00
 • Partener SimpliCity
 • Partener SimpliCity
 • Partener SimpliCity
 • Partener SimpliCity
 • Partener SimpliCity
 • Partener SimpliCity
 • Partener SimpliCity
 • Partener SimpliCity
 • Partener SimpliCity
 • Partener SimpliCity

© 2013 - Simplicity